LEKSAND: Lars Stenmark om lagbygget
Publicerad: 2019-08-08
Försäsong
Tidigare i veckan tittade vi på statistik från den gångna säsongen, men hur ser egentligen lagbygget ut inför den kommande säsongen? Lars Stenmark, huvudtränare i Leksands IF tar oss igenom det.

Först och främst, hur många spelare har ni i laget just nu?
– Vi har idag 13 spelare på kontrakt till kommande säsong.

Vilka har ni tappat från föregående säsong?
– Vi har tappat 9 spelare från föregående säsong. Två av dem har slutat eller tagit time-out från hockeyn, en har flyttat till USA och resten har gått till andra svenska klubbar.

Emma Lind - Malmö
Hanna Lindqvist - Slutar
Sofia Engström - MODO Hockey
Danielle Stone - HV 71
Anna Borgqvist - HV 71
Maja Nyhlén-Persson - Brynäs IF
Alva Johnsson - Long Island University
Ida Nikula - AIK
Julia Åberg - Time-out från hockey

Vilka är nya till säsongen som kommer?
– Vi har värvat målvakten Jule Flötgen från Tyskland samt Ellinor Hermansson från HC Örnen som återvänder till Leksands IF. Vi har dessutom tagit upp tre spelare från vårt juniorlag.

Vad har du för förväntningar på de nya spelarna? Vad ska de tillföra?
– Jule Flötgen tillför rutin och stabilitet till vårt lag. Ellinor Hermansson är tillbaka igen för en ny sejour i Leksand och har förutsättningarna att göra en bättre säsong är någonsin i år efter fjolårssäsongen som blev delvis förstörd av sjukdom.

Är ni på jakt efter fler spelare? Vilka roller saknas?
– Vi är helt klart på jakt efter fler spelare. Vår bild av spelare vi letar efter är spelare med SDHL-rutin, och spelare med utvecklingspotential som vi kan ta till nya höjder. Rutin och kvalitet från SDHL-spel är självklart ett önskemål bland de vi tittar på och de spelarna vill vi leverera en bra helhetslösning för.

Vad för typ av lag kommer ni ställa upp med på isen säsongen 2019/20?
– Det är svårt att sätta in oss i en tabelltips just nu, men vi ska vara ett lag som vill lära och förbättra sig hela tiden. Vi kommer att jobbiga att möta och kommer aldrig ge oss. Utifrån det lag vi har när säsongen är igång ska vi prestera på max varje kväll under vintern.

Svenska Damhockeyligan