• Huvudsponsor

Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar

SDHL förstärker organisationen centralt

13 februari 2020 11:00
Pressmeddelande

SDHL utökar den centrala organisationen och har gjort klart med Gizela Ahlgren-Bloom. Nyförvärvet kommer gå in som sportchef. ”Det kommer bli en stor utmaning men framförallt kul att få jobba med damhockeyn, både med kortsiktiga- och långsiktiga mål”, säger Gizela Ahlgren-Bloom.


Välkommen in i ”enmannagänget”! Den klassiska sportfrågan, hur känns det här?
– Det känns jätteroligt och spännande. Jag vet att det kommer bli en stor utmaning men framförallt ska det bli kul att jobba med hockeyn, både kortsiktiga- och långsiktiga mål.

– Eftersom att min historia inom hockeyn grundar sig som före detta spelare känns det bra att jobba för bättre förutsättningar, både sportsliga och ekonomiska som jag som spelare inte fick uppleva. Mina erfarenheter kommer kunna bidra mycket till SDHL.

Ahlgren-Bloom är en före detta hockeyspelare och tillbringade större delen av sin aktiva karriär i AIK, men senast kommer hon från att ha jobbat på Svedea. – Det var ett specialistbolag inom försäkringar som jag jobbade på efter att jag la skridskorna på hyllan. Däremot har jag haft ambitionen att jobba med hockey. Nu låg det rätt i tiden och jag ville ta nästa steg att jobba med någonting som jag verkligen brinner för.

För många är du kanske inte ett helt okänt ansikte med anledning av att du är den ena i duon i SDHL-Podden, hur kom det sig?
– Det var en ren slump att jag och Angelica (Kommersiell Chef, SDHL) träffades i samband med inspelning av ”SDHL-Update” som var ett försäsongsprogram där jag var en av experterna. Angelica ringde upp efteråt och frågade om jag var intresserad och eftersom att vi klickade bra så kändes det givet som ett första steg. Det har varit jättekul att göra SDHL-podden, att träffa alla olika gäster och självklart fortsätter podden leva vidare nu.

Angelica Lindeberg som jobbat solo i två år är glad över att organisationen växer.
– Det glädjer mig att få en kollega men framförallt känns det viktigt att vi blir fler så att vi kan jobba mer effektivt med att utveckla SDHL framåt.

Du kommer att jobba majoriteten på SDHL och ha hand om sportsliga frågor, men du kommer också att ha en del hos SHL.
– Jag kommer vara Sportkoordinator hos SHL. Där kommer jag att hjälpa Johan Hemlin som är vice VD och sportchef, med sportsliga uppdrag.

Johan Hemlin är glad över nyförvärvet även på SHLs sida.

– Gizela blir ett välkommen förstärkning till SHLs sportsliga organisation och i vårt arbete med våra 14 klubbar.”, kommenterade Hemlin.

Slutligen vad hoppas du kunna bidra med till SDHL?
– Eftersom att jag själv har spelat och gjort tjejernas resa har jag en igenkänningsfaktor och vet vad dem går igenom. Jag har själv varit där, men damhockeyn är ung och det är viktigt att inte stirra sig blind på det kortsiktiga utan titta långsiktigt i arbetet.

Gizela börjar 2 mars!