• Huvudsponsor

Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Onsdag Ons 4 December Dec
Idag 6 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Onsdag Ons 18 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Söndag Sön 22 December Dec

Kvartsfinal 1: Leksand mot HV71

13 februari 2019 11:00
Slutspel 18/19

Årets på förhand jämnaste kvartsfinal är den mellan fjärdeplacerade Leksand och femman HV71. Endast en poäng skiljde lagen åt i grundserien och nu väntar en tuff serie där vinnaren får avancera vidare till semifinal.


Nytt för i år är att matcherna avgörs i bäst av fem matcher och spelordningen lyder hemma, borta, borta, hemma och hemma. Den poäng som skiljde lagen åt i grundserien skulle alltså innebära hemmafördel för Leksand.

Kvartsfinal 1

Pucken släpps i Weda Skog Arena klockan 19:00. Leksingarnas huvudtränaren Ulf Hedberg menar att hans lag står för bredden medan HV71 har några fler individuellt skickliga spelare.

Hur ska ni matcha HV71-spets och special teams som du tidigare nämnt som en av deras största styrkor?

  • Vi måste framförallt spela mer tight över hela banan och inte ge bort puckar vid fel lägen som t.ex. när vi är på väg framåt. Sedan vill jag att vi vänder spelet så snabbt som möjigt så dem inte hinner upp med sin press.

Det skiljde bara en poäng mellan er två i grundserien och nu får ni inleda på hemmaplan, hur mycket betyder den poängen och hemmafördelen?
– Hemmafördelen tycker jag är viktig, allra helst nu när vi spelar första matchen i Weda där det inte är så himla roligt att spela som bortalag. Även att vi får avsluta hemma om vi vinner någon av de tre första matcherna.

Även HV71 och huvudtränaren Lucas Frey tror på en tight och tuff serie.

Ni drog det kortare strået i grundserien och hamnade en plats efter Leksand, hur ska ni gå vinnande ur denna duell?
– Vi har jobbat på flera detaljer för att kunna fixa vårt spel så det fortsätter vi med och sedan en bra attityd och att alla är ivriga.

Ni inleder på bortais, hur viktigt är det att få en bra start på slutspelet?
– Bäst om fem matcher vilket gör att det är väldigt viktigt att börja bra. Sedan har du två hemmamatcher och då kan allt hända.

Läs mer om Leksands sammanfattande tankar om säsongen och det stundande slutspelet här. Läs mer om HV71´s syn på den tighta kvartsfinalserie som nu väntar här.

Matchen startar 19.00 och sänds på Svenskhockey.tv