Andra raka för AIK och storsegrar för topplagen
Publicerad: 2020-10-10
Efter match
AIK verkar ha hittat formen. Efter sex raka förluster kom under lördagen andra segern i följd då de besegrade HV71. Topplagen Brynäs och Linköping vann sina matcher med 5-1, mot Djurgården respektive Leksand. I dagens fjärde match segrade SDE mot Göteborg.

Brynäs-Djurgården 5-1

Brynäs åkte på säsongens första förlust mot Linköping i fredags, men serieledarna studsade tillbaka direkt och tog en 5-1-seger mot Djurgården. Den stora matchvinnaren i hemmalaget var Lara Stalder. Hon satte själv 2-0 och spelade fram till tre av målen.

Brynäs målvakt Ellen Jonsson räddade 21 av 22 skott.

07:31 1-0 (EQ) BIF 14. Rylander, Hanna (1)

09:02 2-0 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (8)

32:54 2-1 (EQ) DIF 16. Bujold, Sarah (4)

34:49 3-1 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (6)

37:30 4-1 (EQ) BIF 2. Nylén-Persson, Maja (3)

46:21 5-1 (EQ) BIF 16. Mrazova, Katerina (5)

Leksand-Linköping 1-5

Linköping har haft en väldigt bra vecka. Mot Leksand kom tredje segern på sex dagar. Den stora nyckeln till 5-1-segern mot Leksand var östgötalagets powerplay. Hela fyra mål kom i numerärt överläge.

För Leksand var det här andra raka förlusten och eftersom AIK vann i dag har dalalaget bara en poäng ner till AIK, under strecket.

05:43 0-1 (PP1) LHC 36. Kruse Johansen, Emilie (2)

16:19 0-2 (PP1) LHC 28. Mcgill, Rhyen (1)

33:14 1-2 (EQ) LIF 12. Berlin, Emelie (1)

42:13 1-3 (EQ) LHC 24. Bullock, Carly (5)

46:56 1-4 (PP1) LHC 28. Mcgill, Rhyen (2)

54:52 1-5 (PP1) LHC 9. Wakefield, Jennifer (2)

AIK-HV71 3-2

AIK bröt sin segersvit senast och följde upp det med att besegra HV71 på hemmaplan. AIK kopplade ett grepp i första perioden. Laget sköt bara tre skott på mål, men gjorde två mål och gick därmed till pausvila med en 2-1-ledning.

Totalt i matchen vann HV71 skottstatistiken med 42-13, men AIK vann med 3-2, mycket tack vare målvakten Jule Flötgen, som alltså räddade 40 skott.

AIK är nu bara en poäng bakom Leksand på slutspelsplats.

08:54 1-0 (EQ) AIK 16. Johansson, Lisa (2)

16:22 1-1 (PP1) HV71 5. Morin, Sidney (3)

19:23 2-1 (EQ) AIK 16. Johansson, Lisa (3)

22:37 3-1 (EQ) AIK 11. Bialik Öien, Line (2)

27:26 3-2 (PP1) HV71 22. Marchment, Kennedy (8)

SDE-Göteborg 3-0

Göteborg får fortsätta att vänta på säsongens första vinst. Tabelljumbon släppte bara in ett mål i första perioden, men i mitten av matchen gjorde SDE ett ryck. Hemmalaget gjorde två mål inom loppet av en minut och åtta sekunder och gick ifrån till 3-0. Några fler mål blev det inte och därmed tog SDE samtliga tre poäng från den här matchen.

11:16 1-0 (EQ) SDE 24. Pinter, Lili (3)

30:49 2-0 (EQ) SDE 16. Ganney, Leanne (2)

31:57 3-0 (EQ) SDE 8. Wielenga, Savine (1)