Publicerad: 2020-02-26
HV71 och Luleå tog kommandot direkt i sina semifinalserier mot Djurgården respektive Brynäs genom att vinna första semifinalen på bortaplan.

Djurgården - HV71 2-6

HV71 leder med 1-0 i matcher i bäst av 5

Suveräna serieettan HV71 fortsätter att leverera vinster på löpande band, och slog inte av på takten när semifinalspelet inleddes. Småländskorna sprang ifrån till en 4-0-ledning mot Djurgården efter halva matchen, och vann till slut med 6-2. Nu vänder matchserien till Jönköping där match nummer två och tre spelas i helgen.

02:27 0-1 (EQ) HV71 19. Tougas, Kaitlyn (2)
13:05 0-2 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (2)
15:21 0-3 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (3)
31:00 0-4 (EQ) HV71 28. Antonsson, Jenny (1)
34:10 1-4 (EQ) DIF 41. Lundin, Sofie (2)
46:29 2-4 (EQ) DIF 9. Bouveng, Josefin (1)
53:08 2-5 (EQ) HV71 16. Tylke, Julia (1)
56:21 2-6 (SH1) ENG HV71 23. Hakala, Sanni (5)

Brynäs - Luleå 3-4

Luleå leder med 1-0 i matcher i bäst av 5

Luleå tog ledningen med 3-1 i den första perioden mot Brynäs, men hemmalaget jobbade sig tillbaka i matchen och i början av den tredje perioden så kom 3-3-kvitteringen. Luleå nedslogs dock inte av det, utan avgjorde fram till 4-3 mitt i den sista perioden efter ett mål av Phoebe Staenz. Fördel Luleå i matchserien alltså, och nu vänder semifinalspelet till Norrbotten där match nummer två och tre spelas i helgen.