• Huvudsponsor

Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Onsdag Ons 4 December Dec
Idag 6 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Onsdag Ons 18 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Söndag Sön 22 December Dec

Kvartsfinalserien Leksand vs. HV71 - leksingarna laddar för revansch

14 februari 2019 13:10
Säsong 18/19

En poäng skiljde lagen åt i grundserien och i den första kvartsfinalen var resultatet även det jämnaste av alla kvartsfinaler. Det var till slut HV71 som kammade hem vinsten på bortaplan med 2-3.


En endaste poäng skiljde lagen åt, en poäng som skulle innebära hemmafördel för Leksand i den första kvartsfinalen. Och det var hemmalaget som inledde målskyttet när Madeleine Hall satte 1-0 i mitten av första perioden. HV71 och Rosa Lindstedt kvitterade dock strax därefter. Nästa mål skulle dröja till andra perioden och då var det bortalaget som gick upp i ledning för första gången i matchen efter 1-2 av Alexis Joyce. En ledning de senare skulle addera till efter 1-3 av Maja Jakobsson samt behålla matchen ut trots att Leksand reducerade till 2-3 genom Ida Nikula som gjorde matchens sista mål.

Ulf Hedberg, huvudtränare Leksand om matchen
– Vi började matchen bra, så som vi vill att matchbilden ska se ut med hög press samt att de blir tvingade att slå ifrån sig. Efter att de gör mål i PP tycker jag att vi går ifrån vår gameplan mer och mer, och HV får mer tryck på oss och det håller i sig tills när det är 8 min kvar av matchen. Då reducerar vi och får även ett gyllene tillfälle att kvittera när Riika drar på sig en 5:a. Istället däremot tar vi en onödig 2:a och vi kommer inte till något mer läge.

– Vi får ta med oss hur vi försökte hålla ihop spelet i första perioden. I helgen behöver vi skjuta mer, komma mer samlat till anfall och vårt PP behöver tas till en annan nivå än igår.

Lucas Frey, huvudtränare HV71 om matchen
– Leksand var det bättre laget i första perioden, men i andra och tredje var vi det bättre laget. Det var egentligen tight hela matchen.

– Vi får ta med oss andra och tredje perioden till i helgen och förbättre spelvändningar och försöka ta hand om pucken bättre.

Nytt för årets slutspel är att matcherna avgörs i bäst av fem matcher och spelordningen lyder hemma, borta, borta, hemma och hemma. HV71 har därmed chans att utöka serievinsten på hemmaplan härnäst. På lördags spelas kvartsfinal nummer två med nedsläpp 17:00.