• Huvudsponsor

Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Måndag Mån 11 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Idag 15 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Onsdag Ons 20 Oktober Okt
Fredag Fre 22 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt

SDHL Awards 19/20: MVP, Petra Nieminen

28 maj 2020 11:05
SDHL Awards

För första gången någonsin sändes SDHL Awards. Spelarna hyllades och prisades för deras insatser säsongen 19/20. SDHLs MVP även kallat Kronprinsessan Margaretas pris gick till Luleå/MSSKs, Petra Nieminen.


Ett stort grattis till att ha blivit framröstad till SDHLs MVP. Hur känns det?
– Det känns jätteroligt och jag är väldigt stolt över mig själv och såklart mitt lag. De har hjälpt mig mycket den här säsongen. Det största tacket för det här priset vill jag rikta till mina tränare och laget, men såklart också hela organisationen.

Du hade en fantastiskt säsong, 55 poäng och den bästa målgöraren Luleå/MSSK. Hur kommer det sig att du tog nästa steg den här säsongen?
– Jag tror att min försäsong var bra före säsongen och säsongen började bra och jag trodde på mig själv hela tiden. Och min lagkamrater vill jag lyfta fram, de hjälpte mig också.

Hur kom det sig att du anslöt dig till SDHL?
– SDHL är en fantastisk liga och alla lag spelade bra hockey hela tiden så det är det bästa beslutet jag tagit, att komma till Sverige och spela i SDHL.

Din tränare i landslaget, Pasi Mustonen pratade om dig nyligen och sa att han verkligen tror på dig. Vad har du för mål i landslaget?
– Mitt nästa mål i landslaget är att vara en spelare som kan vara på isen mycket och som tränaren tror och kan lita på. Och nu är jag assisterande kapten i landslaget och självklart är det en stor sak för mig och jag vill bli bättre för varje dag som går.

Vad kommer du komma ihåg från säsongen?
– Bra matcher med laget och tyvärr hur säsongen fick avslutas..corona.. men det är inte så mycket att göra och nu blickar jag bara framåt till nästa säsong. Ett stort tack för det här priset!