• Huvudsponsor

Göteborg spelar kvar i SDHL kommande säsong: "Glappet mellan SDHL och Division 1 minskar"

6 mars 2019 14:40

Det var inte bara SDE som säkrade sin plats i SDHL, även Göteborg HC är klara för den kommande säsongen efter att man vunnit mot Karlskrona i kvalserien. Sportchefen Mikael Lundin känner sig lättad men är också tydlig i vad som måste komma att bli bättre nästa säsong.


Ni säkrade SDHL-kontraktet genom vinst över Karlskrona. Klassiska frågan, hur känns det?
– Ett klassiskt svar, men handen på hjärtat var det en stor sten som föll från mina axlar. Det var långt mycket nervösare och tuffare i år än förra säsongen.

Ni hade en tuff säsong i övrigt, hur skönt var det att få avsluta säsongen med vinst i minst sagt viktiga matcher?
– Det var otroligt skönt, trots den svaga säsongen så fanns där alltid ett lugn i gruppen, ingen panik på något håll, tjejerna har varit magiskt coola inför uppgiften denna säsong.

Hur skulle du sammanfatta kvalserien för er del?
– Det finns ett antal lag i Division 1 som på riktigt satsar och har meddelat att deras resa mot SDHL har startat, detta gör ju att lagen blir allt bättre och med det galna sena transfer fönstret kan lagen spetsa sina lag väldigt sent, detta gäller för oss med naturligtvis. Visst fanns där en viss oro, tanken kommer ju ibland tänk om det inte går? Men med tanke på förra årets kval och med de grymma 36 matcher i SDHL med det tempot ger en stor fördel, lagen från Division 1 är inte nära det spelet eller tempot. Jag tror att det låg som en fördel för oss.

– Det långa uppehållet efter ordinarie serie är också för SDHL lagen knepigt, det är svårt att hålla tempo i tre veckor samtidigt som lagen under spelar tuffa matcher varje helg framtill vår del av kvalet. Glappet mellan SDHL och Division 1 minskar skulle jag vilja påstå.

Hur går tankarna inför nästa säsong?
– Det är ingen hemlighet att säsong två för elitlag oavsett om det är SDHL eller SHL är alltid tuffare, det är ungefär som att smekmånaden är över och allt går med full fart. Samtidigt som vi hade en lite tunn trupp i år och med det antal skador så har det varit tufft.

– Göteborg HC växer positivt på alla sätt och vis och vi måste för varje säsong se över spelatruppen, det är väl ingen hemlighet att vi har minsta budgeten och det gör det ibland svårt med att rekrytera kanske den allra främsta toppen som vi skulle behöva. Vi har i år haft otroligt svårt med målskyttet, och med det förlorat flera matcher med uddamålet och det har mentalt varit jobbigt. Vi behöver helt enkelt bli lite bättre på alla positioner så enkelt är det.