Kvartsfinalserien MODO vs. Brynäs - segrande MODO har chans till avancemang
Publicerad: 2019-02-17
Den första kvartsfinalen mellan rivalerna MODO och Brynäs vanns av grundserietvåan MODO. Lördagen bjöd på kvartsfinal nummer två och även den vanns av ångermanlänningarna, denna gång med övertygande 3-7 på bortaplan. MODO har därmed chans till semi-avancemang under söndagen.

I onsdags kickade kvartsfinalerna igång och MODO fick i egenskap av sin andraplats i grundserien inleda på hemmais mot sjuan Brynäs. Under lördagen var det dags för returmöte och denna gång släpptes pucken i Gävlerinken Arena. Till skillnad från den första kvartsfinalen, då Brynäs startade starkare, var MODO med från start denna gång. Sju minuter in i den första perioden kom det första målet för bortalaget och efter det trillade de in en efter en. Vid första periodens slut var ställningen 1-4 och efter att MODO fått in ytterligare en puck i den andra perioden hade hemmalaget en rejäl uppförsbacke inför den sista perioden.

Brynäs visade dock karaktär och inledde period nummer tre med två mål och de såg ut att närma sig. Men sedan visade MODO styrka och tryckte in ytterligare två mål. Den andra kvartsfinalen slutade därmed 3-7 fördel MODO.

Närmast väntar kvartsfinal nummer tre under söndagen och då är det alltså vinna eller försvinna som gäller för Brynäs.

Kvartsfinal 2 Målskyttar MODO: Lore Baudrit x2, Johanna Olofsson x2, Michaela Cava x2, Kaitlyn Tougas
Målskyttar Brynäs: Matilda Af Bjur, Fanny Brolin, Cassandra Vilgrain,