• Huvudsponsor

Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep

Kvartsfinalserien LHC vs. DIF - vinst på övertid kvitterade serien

17 februari 2019 10:20

Fjolårets silvermedaljörer Linköpings HC ställdes mot formstarka Djurgårdens IF som segrade i den första kvartsfinalen i onsdags. Lördagens returmöte bjöd på drama in i det sista då Linköping till slut vann matchen på övertid och därmed kvitterade matchserien.


Djurgården, som avslutade grundserien starkt, startade kvartsfinalserien med en vinst med 0-5 under onsdagskvällen. Under lördagen var dock Linköping med från start och inledde målskyttet efter 01:58 i den första perioden genom Kennedy Marchment. Djurgården och Andrea Dalen visade sig dock vara där för att utmana även under lördagen och kvitterade 14 sekunder senare. Och nog skulle matchen bjuda på dramatik och jämnt spel.

Linköping vann den andra perioden efter mål av Ingrid Morset, och bortalaget behöll ledningen ett bra tag. Med drygt två minuter kvar av den tredje perioden var dock Andrea Dalen framme, med sitt andra mål för matchen, och kvitterade. Matchen gick till förlängning och där var det Linköping och Denise Altmann som drog det längsta strået och matchen slutade till slut 2-3 Därmed kvitterade fjolårets finallag kvartsfinalserien och inför det tredje mötet som går av stapeln redan under söndagen får lagen en ny chans att ta ledning i den tuffa serien.

Kvartsfinal 2 Målskyttar LHC: Ingrid Morset, Denise Altmann.
 Målskyttar DIF: Kennedy Marchment, Andrea Dalen x2.

Kvartsfinal 3 spelas under söndagen
 Nedsläpp 16:00, Hovet.

Fullständig statistik från matchen.

Läs mer om kvartsfinal nummer 1 här.