Kvartsfinalserien LHC vs. DIF - Linköping tog ledningen i serien
Publicerad: 2019-02-17
Det var Djurgården som startade starkast i denna kvartsfinalserien men efter en urladdning i den första matchen har de fått se sig besegrade i kvartsfinal två och tre. Linköpings vinst under söndagen innebär att de tar över ledningen i kvartsfinalserien.

Söndagens match såg länge ut att bli en tight historia i resultatlistan. Den första perioden slutade mållös men i den andra perioden var båda lagen framme. Först ut var Linköping och Pernilla Winberg. Tätt därefter kvitterade Djurgården med Isabel Waidacher i spetsen. Linköping tog återigen ledningen i den tredje perioden genom Susanna Tapani, en ledning de senare utökade genom Denise Altmann. Därmed slutade den tredje kvartsfinalen 1-3 i Linköpings fördel.

Även om Djurgården tog kvartsfinalseriens första vinst så leder numera Linköping serien med 2-1 och därmed går matchserien vidare. Närmast väntar vila för de båda lagen innan nästa kvartsfinal går av stapeln på lördag klockan 12:00.

Kvartsfinal 1 Målskyttar LHC: x.
Målskyttar DIF: Josefine Holmgren, Josefine Bouveng x2, Sofie Lundin, Alice Östensson.

Kvartsfinal 2 Målskyttar LHC: Ingrid Morset, Denise Altmann.
 Målskyttar DIF: Kennedy Marchment, Andrea Dalen x2,

**Kvartsfinal 3
** Målskyttar LHC: Pernilla Winberg, Susanna Tapani, Denise Altmann.
 Målskyttar DIF: Isabel Waidacher.

Fullständig statistik från matchen.

[
Läs mer om kvartsfinal nummer 2 här.](https://www.sdhl.se/artikel/b2xoajs8p-5nfcdd/kvartsfinalserien-lhc-vs-dif-vinst-pa-overtid-kvitterade-serien 
)