• Huvudsponsor

Söndag Sön 12 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Söndag Sön 26 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan

Kvartsfinalserien Leksand vs. HV71 - HV71 har chans att avgöra serien under söndagen

17 februari 2019 09:27

Den på förhand jämnaste kvartsfinalsserien såg ut att bli den mellan fjärdeplacerade Leksand och femman HV71. Efter två spelade matcher är det grundseriefemman HV71 som leder serien efter ytterligare en vinst under lördagen och hattrick av Maja Jakobssons.


Det var hemmalaget som inledde målskyttet i Kinnarps Arena när HV71´s Maja Jakobsson gjorde 1-0 i första perioden. Leksand och Sofia Engström kvitterade kort där på och inför den andra perioden stod det lika mellan lagen som endast skiljdes åt av en poäng i grundserien. Men Maja Jakobsson var snart tillbaka i målprotokollet när hon inledde målskyttet även i den andra perioden. Trots upprepade försök lyckades Leksand aldrig kvittera och när de i slutminutrarna av matchen tog ut målvakten Julia Åberg kunde till slut Jakobsson slå till med ett hattrick som betydde att HV71 återigen tog en kvartsfinalvinst. Serien leds alltså av HV71 med 2-0.

Helgen bjuder på back to back-matcher då returmötet går av stapeln redan under söndagen. Då är det alltså vinna eller försvinna för Leksand.

Kvartsfinal 2 Målskyttar Leksands IF: Sofia Engström
 Målskyttar HV71: Maja Jakobsson x3

Kvartsfinal 3 spelas under söndagen
 Nedsläpp 11:30, Kinnarps Arena.

Fullständig statistik från matchen.


Läs mer om kvartsfinal nummer 1 här.