Kvartsfinalserien Leksand vs. HV71 - HV71 har chans att avgöra serien under söndagen
Publicerad: 2019-02-17
Den på förhand jämnaste kvartsfinalsserien såg ut att bli den mellan fjärdeplacerade Leksand och femman HV71. Efter två spelade matcher är det grundseriefemman HV71 som leder serien efter ytterligare en vinst under lördagen och hattrick av Maja Jakobssons.

Det var hemmalaget som inledde målskyttet i Kinnarps Arena när HV71´s Maja Jakobsson gjorde 1-0 i första perioden. Leksand och Sofia Engström kvitterade kort där på och inför den andra perioden stod det lika mellan lagen som endast skiljdes åt av en poäng i grundserien. Men Maja Jakobsson var snart tillbaka i målprotokollet när hon inledde målskyttet även i den andra perioden. Trots upprepade försök lyckades Leksand aldrig kvittera och när de i slutminutrarna av matchen tog ut målvakten Julia Åberg kunde till slut Jakobsson slå till med ett hattrick som betydde att HV71 återigen tog en kvartsfinalvinst. Serien leds alltså av HV71 med 2-0.

Helgen bjuder på back to back-matcher då returmötet går av stapeln redan under söndagen. Då är det alltså vinna eller försvinna för Leksand.

Kvartsfinal 2 Målskyttar Leksands IF: Sofia Engström
 Målskyttar HV71: Maja Jakobsson x3