• Huvudsponsor

Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep

Kvartsfinalserien LHC vs. DIF - Linköping kan avgöra på hemmaplan

22 februari 2019 11:00
Slutspel 18/19

Djurgården vann den första kvartsfinalen med hela 0-5 men det var Linköping som stod som segrare efter kvartsfinal två och tre. Nu vänder serien åter till Saab Arena och Linköping har chansen att bli klara för semifinal på hemmaplan under lördagen.


Kvartsfinalserien mellan tredjeplacerade Linköping och sexan Djurgården går under lördagen in i kvartsfinal nummer fyra. Trots att det var Djurgården som startade serien med en rejäl urladdning på bortaplan så är det nu Linköping som sitter i förarsätet. Skulle fjolårets silvermedaljörer vinna lördagens kvartsfinal så är de klara för semi.

Linköpings huvudtränare Madeleine Östling menar att laget vill se en match med mycket puckinnehav och aggressivitet.

Ni har möjligheten att avancera er vidare till semifinal om ni vinner imorgon, vad kommer bli viktigt för att ni ska lyckas med det?
-Vi ska fortsätta på det spel vi visat upp de senaste matcherna. Vi ska jobba hårt i spelet utan puck för att återta pucken snabbt, vi är ett lag som vill ha stort puckinnehav. Vi ska fortsätta spela aggressivt och med mycket fart.

Senast ni hade match på hemmaplan förlorade ni med 0-5 och drabbades hårt av utvisningar, hur mycket påverkas ni av det mentalt?
-Det är ingen match vi fokuserar på, vi har vunnit och spelat bra i de senaste matcherna och det är med den goa känslan vi går in i matchen imorgon.

Vad är det Djurgården har som ni behöver se till att de inte lyckas med i deras spel?
-Vi ska fortsätta vara med på deras kontringsspel, de vill vända spelet fort och det gäller att vi täpper till den möjligheten om den uppstår. Inget lag kommer att ha råd att sitta större delar i utvisningsbåset, så vi ska se till att få spela så mycket som möjligt med 5 utespelare och 1 målvakt på isen.

Djurgårdens dito, Alana Blahoski menade att de skulle avväpna Linköpings offensiv för att ta hem lördagens avgörande kvartsfinal.

– Vi ska stänga ner deras offensiv och begränsa deras möjligheter att ställa upp i vår zon genom att kontrollera den neutrala zonen. Vi ska även ta tillvara på power play-situationer och spela vårt box play så tight som möjligt och förhindra skott och returer, sa Blahoski till SDHL.com.

Nedsläpp sker 12:00 i Saab Arena. Livescore hittar ni här.

Kvartsfinal 1
Målskyttar LHC: x.
Målskyttar DIF: Josefine Holmgren, Josefine Bouveng x2, Sofie Lundin, Alice Östensson.

Kvartsfinal 2
Målskyttar LHC: Ingrid Morset, Denise Altmann.
Målskyttar DIF: Kennedy Marchment, Andrea Dalen x2,

Kvartsfinal 3
Målskyttar LHC: Pernilla Winberg, Susanna Tapani, Denise Altmann.
Målskyttar DIF: Isabel Waidacher.

Kvartsfinal 4
Nedsläpp sker 12:00 i Saab Arena
 Livescore

Läs mer om de tidigare kvartsfinalerna här.